Overslaan en naar de inhoud gaan

Gevoelig en ontstoken tandvlees

Last van gevoelig en ontstoken tandvlees? Ook je tandvlees vraagt om een goede verzorging.

Gevoelig tandvlees

Een goede mondgezondheid bestaat niet alleen uit een gezond gebit, de conditie van je tandvlees is ook belangrijk. Gezond tandvlees heeft een roze kleur, is niet ontstoken en bloedt niet bij het poetsen. Wanneer je je gebit echter niet goed schoongemaakt, blijft er tandplaque achter. Wanneer je deze plaque niet voldoende weghaalt, verhardt deze en kan er tandsteen ontstaan. Plaque en tandsteen verzamelt zich ook op de grens tussen je tanden en kiezen en je tandvlees.

Het regelmatig verwijderen van tandplaque is noodzakelijk om tandvleesproblemen te voorkomen. De tandplaque die zich onder de tandvleesrand bevindt, kan alleen door de tandarts of mondhygiënist weggehaald worden. Als de tandarts of mondhygiënist vindt dat je gebit extra zorg nodig heeft, kun je een verwijzing krijgen voor een behandeling door een parodontoloog.

Hoe herken ik gevoelig of ontstoken tandvlees?

  • Je tandvlees is rood en gezwollen
  • Bloedt en is pijnlijk tijdens het poetsen
  • Wanneer het rood en gezwollen is, of bloedt en pijnlijk aanvoelt tijdens het poetsen kan dit wijzen op tandvleesproblemen. Helaas kan hier ook sprake zijn zónder dat je tandvlees bloedt of gezwollen is. Bezoek daarom regelmatig de tandarts of mondhygiënist voor een deskundige controle.

Pak ontstoken tandvlees snel aan

Ontstoken tandvlees, of gingivitis is nagenoeg een algemeen fenomeen, aangezien 85 % van de bevolking eraan lijdt. Terwijl bijna 50% van de volwassenen ouder dan 35 jaar kan lijden aan periodontitis. Gingivitis is een aandoening die gekenmerkt wordt door een ontsteking die kan genezen zonder dat het steunweefsel van de tanden vernietigd wordt (periodontium). De belangrijkste tekenen van gingivitis zijn een rood, ontstoken en bloedend tandvlees. Als gingivitis niet genezen wordt, dan kan dat leiden tot periodontitis. Periodontitis is op haar beurt een onomkeerbare aandoening waarbij een ontsteking optreedt van de periodontium. Hierdoor kan de hechting van de tand verminderen, waardoor hij kan uitvallen. De voornaamste tekenen van periodontitis zijn bewegende tanden en terugtrekkend tandvlees. Dit is de belangrijkste oorzaak van uitvallende tanden bij oudere volwassenen en bejaarden.

VITIS Gezond Tandvlees bij gevoelig tandvlees

  • Gaat kwetsbaar en gevoelig tandvlees effectief tegen
  • Voor sterk en gezond tandvlees
  • Beschermt tegen cariës (gaatjes)
  • Zeer geschikt voor dagelijks gebruik
  • Bevat Pro Vitamine B5 en Permethol met een verzorgende werking

VITIS Gezond tandvlees geeft een dagelijkse verzorging van kwetsbaar en gevoelig tandvlees. Het gaat effectief tandplaquevorming tegen en werkt verzorgend voor de zachte weefsels in je mond. Ook aanbevolen wanneer het tandvlees extra gevoelig is, bijvoorbeeld bij een lage weerstand, zwangerschap, langdurige stress of ziekte.

VITIS Gezond Tandvlees

Interdentale ruimten

Wist je dat 40% van je tandoppervlak zich tussen je tanden en kiezen bevindt? Met een gewone tandenborstel kom je hier niet. Gebruik daarom de ragers van Interprox. Dit zijn eigenlijk minitandenborsteltjes waarmee je de spleetjes (interdentale ruimtes) tussen je tanden en kiezen goed schoonmaakt om tandplaque geen kans te geven.

Lees meer over Interprox

Wij adviseren deze producten