Overslaan en naar de inhoud gaan

Mondzorg tijdens zwangerschap

Geef jouw lichaam en gebit extra aandacht tijdens de zwangerschap.

Mondzorg tijdens zwangerschap

Bent u zwanger? Van harte gefeliciteerd!

Tijdens de zwangerschap is het extra van belang goed voor uw lichaam te zorgen. Ook een goede mondverzorging is hierbij belangrijk. Door o.a. hormonale veranderingen hebben zwangere vrouwen een verhoogd risico op tandvleesontstekingen. Dit wordt zwangerschapsgingivitis genoemd en komt bij veel vrouwen voor, met name tussen de 2e en 8e maand.

Zwangerschapsgingivitis kenmerkt zich door rood en gezwollen tandvlees dat kan bloeden tijdens het tandenpoetsen en pijnlijk kan zijn. Wanneer zwangerschapsgingivitis verergert kan parodontitis ontstaan waarbij het tandvlees ernstig is ontstoken en kaakbot raakt aangetast.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zwangere vrouwen met parodontitis een verhoogd risico lopen op een te vroeg geboren kind of een kindje met een laag geboortegewicht. Goede mondverzorging is dus essentieel.

De mondspoeling en tandpasta van VITIS Gezond Tandvlees zijn zeer geschikt om dagelijks de mond te verzorgen en kwetsbaar en gevoelig tandvlees te voorkomen en tegen te gaan. De producten zijn 100% veilig voor moeder en kind.

VITIS Gezond Tandvlees

 

Wij adviseren deze producten