Overslaan en naar de inhoud gaan

Orthodontie

Orthodontische apparatuur, lastig schoon te houden.

Orthodontie

Als je orthodontische apparatuur draagt, weet je hoe lastig het is om de mond goed schoon te houden. Poetsen, rageren, flossen en stokeren zijn niet makkelijk met die vaste apparatuur in de mond. Mondverzorging bij een beugel blijft lastig. Alle lastige plekjes in de mond zijn moeilijk bereikbaar.

Zo blijven er sneller etensresten en tandplaque achter waardoor de kans op cariës (gaatjes in tanden en kiezen) groter wordt. Je kunt ook eerder last krijgen van tandvleesproblemen en slechte adem. Daarnaast kunnen scherpe randjes of draden van de apparatuur zorgen voor wondjes aan het tandvlees of wangen.

Voorkom problemen

Een goede mondhygiëne is bij orthodontie dan ook extra belangrijk om mondproblemen te voorkomen. De tandarts, orthodontist en mondhygiënist adviseren jou om na iedere maaltijd zorgvuldig te poetsen. Hierbij moet je de ruimten tussen tanden, kiezen en brackets extra goed schoonmaken. In aanvulling hierop kun je spoelen met een mondspoelmiddel. Speciaal voor orthodontiepatiënten heeft Dentaid vier producten ontwikkeld, die specifiek afgestemd zijn op het reinigen van de mond tijdens orthodontische behandelingen: VITIS Orthodontic.

VITIS Orthodontic

Lastige plekjes, moeilijk bereikbaar: VITIS Orthodontic helpt!

Voordelen VITIS Orthodontic

  • Effectief tegen tandplaque en cariës (gaatjes)
  • Versterkt het tandglazuur
  • Verzorgt de zachte weefsels in de mond
  • De vloeibare structuur van de tandpasta komt gemakkelijk tussen alle elementen van de beugel
  • Gaat een slechte adem als gevolg van tandplaque tegen

VITIS Orthodontic

Het VITIS Orthodontic assortiment bestaat uit een tandpasta, mondspoeling, tandenborstel en wax. Wat maakt deze producten extra geschikt voor mensen met orthodontische apparatuur?

De tandpasta bijvoorbeeld is effectief tegen tandplaque en makkelijk vloeibaar zodat deze goed tussen de orthodontische apparatuur kan komen. De tandenborstel heeft een speciaal gevormde borstelkop die het poetsen van de brackets eenvoudiger maakt. Het mondspoelmiddel werkt anti-plaque, de wax beschermt de zachte weefsels in de mond die geïrriteerd kunnen raken door de beugel of andere vaste apparatuur.

VITIS Orthodontic helpt jou om plaquevorming en gaatjes te voorkomen. Zo blijft de mond tijdens het dragen van orthodontische apparatuur, orthodontie, in optimale conditie! Ideale mondverzorging bij het dragen van een beugel.

Extra hulpmiddelen

Om de ruimten tussen de tanden en kiezen schoon te houden, is tevens het gebruik van interdentale ragers aan te raden. Met deze kleine borsteltjes kun je die plekjes schoonmaken waar je met de normale tandenborstel niet bij kunt komen. Zo blijven er geen voedselresten achter tussen de tanden, kiezen en brackets en voorkom je dat hier tandplaque gaat ontstaan.

De Interprox ragers van Dentaid reinigen tussenruimten van 1,9 mm tot en met 11 mm. Is zelfs de kleinste maat interdentaal borstel te groot? Vraag dan de tandarts, orthodontist of mondhygiënist om advies over het gebruik van floss en/of stokers.

Lees meer over Interprox

Wij adviseren deze producten